Hoeveel uur kraamzorg krijg je bij je tweede kind?

Als aanstaande ouder van een tweede kind ben je vast benieuwd naar de kraamzorg die je kunt verwachten. Bij Arons Zorg begrijpen we dat de behoefte aan kraamzorg kan verschillen bij een tweede kind. Ik hoor je al denken, op hoeveel uur heb ik recht en verschilt dit bij het eerste kind? Dit leggen we je graag uit. 

Kraamzorg op maat

Net als bij de kraamzorg van jouw eerste kind bieden wij ook bij de komst van je tweede kind kraamzorg op maat. Onze kraamverzorgenden staan klaar om je te ondersteunen en de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de behoeften van de baby, maar ook naar die van jou en de rest van jouw gezin. We weten hoe belangrijk het is dat er ook aandacht is voor broertjes en zusjes van de pasgeboren baby. 

Aantal uren kraamzorg bij je tweede kind

Het aantal uren kraamzorg bij een tweede kind wordt opnieuw bepaald volgens het Landelijk Indicatieprotocol (LIP). Gemiddeld ontvang je, net als bij jouw eerste kind,  tussen de 45 en 49 uur kraamzorg. Deze uren worden zorgvuldig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften.

Vanaf 2025 ligt er een plan klaar, dat is opgesteld door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden (NBVK). Bij een eerste kind wordt dan meer kraamzorg gegeven dan bij het tweede kind. Dit gaat om het minimale aantal uren kraamzorg, namelijk 24 uur. Wij vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk meedenken in een op maat gemaakt plan voor kraamzorg voor jouw tweede kind. Bij Arons Zorg staat jouw gezin centraal. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig nog meer mogelijkheden om te genieten van een bijzondere kraamtijd. Zo bieden we naast fysieke kraamzorg ook digitale kraamzorg. Maternify is een gebruiksvriendelijke app die speciaal ontworpen is om jou tijdens de kraamtijd van je tweede kind te ondersteunen. Via Maternify krijg je toegang tot een schat aan informatie die relevant is voor deze specifieke fase in je leven. Een  kraamverzorgende staat klaar om je persoonlijk te begeleiden en al je vragen te beantwoorden via de ingebouwde chat.

Hoe wordt het aantal uren aan kraamzorg bepaald?

Tijdens het intakegesprek, dat bij jou thuis plaatsvindt, bespreken we jouw wensen en behoeften. Op basis hiervan doen we een eerste indicatie voor het aantal kraamzorguren. Gedurende de kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden, zodat we flexibel kunnen inspelen op eventuele veranderingen of bijzondere omstandigheden.

Ben je in verwachting van een tweede kind? 

Wil je meer weten over hoeveel uur kraamzorg je kunt verwachten bij je tweede kind? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat. We helpen je graag tijdens deze bijzondere periode.

icon

Uitgelicht