Hoeveel uur kraamzorg krijg je bij je eerste kind?

Als aanstaande ouder komt er tijdens de zwangerschap veel op je af. Naast alle voorbereidingen voor de komst van je eerste baby is het ook belangrijk om na te denken over kraamzorg. Maar hoeveel uur kraamzorg bij je eerste kind heb je eigenlijk nodig?

Gemiddeld ontvang je gedurende acht dagen ongeveer zes uur per dag kraamzorg. Hierbij zetten onze kraamverzorgenden zich volledig in om aan je wensen en behoeften tegemoet te komen en de kraamzorg zoveel als mogelijk af te stemmen op je persoonlijke situatie. We doen er alles aan om nieuwe ouders en hun baby de meest liefdevolle en zorgzame start te bieden.

Kraamzorg op maat

Je wilt de beste zorg voor je kindje en jezelf. Arons Zorg biedt vóór, tijdens en na de bevalling kraamzorg op maat, persoonlijk én professioneel. Om de kraamzorg zo veel als mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke situatie en behoeften, komt de kraamconsulente persoonlijk aan huis om je wensen te bespreken. 

Het aantal uren kraamzorg wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften. Dit wordt bepaald volgens het Landelijk Indicatieprotocol (LIP). Meestal ontvang je tussen de 45 en 49 uur kraamzorg, verdeeld over 8 dagen. Naast de lichamelijke verzorging van moeder en kind, verricht de kraamverzorgende ook huishoudelijke en gezinstaken volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Op deze manier biedt Arons Zorg kraamzorg op maat!

Hoe wordt de hoeveelheid kraamzorg bepaald?

Het Landelijk Indicatieprotocol (LIP) bepaalt de hoeveelheid kraamzorg die je nodig hebt. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals je gezondheid, thuissituatie en de bevalling zelf. Tijdens het intakegesprek komt de kraamconsulente persoonlijk aan huis om je wensen te bespreken, zodat we een eerste indicatie kunnen doen voor het aantal kraamzorguren. Gedurende je kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden, zodat we zoveel als mogelijk aan jouw wensen en behoeften tegemoet kunnen komen. 

Couveuse nazorg en VIP-zorg

Voor ouders van couveusebaby’s bieden we speciale nazorg om de overgang van ziekenhuis naar huis zo prettig mogelijk te laten verlopen. Onze ervaren kraamverzorgenden bieden praktische tips en begeleiding bij de zorg voor je kindje thuis. Daarnaast bieden we ook Vroegtijdige Inzet Partusassistentie (VIP) voor een optimale begeleiding tijdens de bevalling. Onze kraamverzorgende doen er alles aan om in een vroeg stadium van de bevalling zoveel als mogelijk aan je wensen en behoeften te voldoen. Wij bieden je ondersteuning van zwangerschap tot kraamtijd.

Hoeveel uur kraamzorg heb jij nodig?

Wil je weten hoeveel uur kraamzorg we jou kunnen bieden bij Arons Zorg? Of heb je behoefte aan meer uren kraamzorg? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat. Onze ervaren kraamverzorgenden staan klaar om jou en je gezin te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode. 

icon

Uitgelicht