Borstvoeding

Borstvoeding is niet alleen iets heel natuurlijks, maar ook de beste voeding voor jouw baby. Naast alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft, bevat borstvoeding ook stoffen die de baby beschermen tegen ziekten of infecties. Daarnaast bevordert het de ontwikkeling van de baby. Daarom bevelen wij borstvoeding van harte aan!

Ook organiseert Arons Zorg maandelijks de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’, verzorgd onder leiding van onze borstvoedingscoach.

icon

Specialist in borstvoeding

De lactatiekundige is een deskundige op het gebied van borstvoeding. Zij begeleidt onze kraamverzorgenden, samen met onze borstvoedingcoaches, zodat moeders de meest optimale zorg krijgen rondom borstvoeding. Op deze manier kan je een bewuste keuze maken welke voeding jij je baby gaat geven. Daarnaast biedt Arons Zorg ook ondersteunende dienstverlening aan op het gebied van borstvoeding zoals het servicepunt voor de uitleen van hulpmiddelen (denk hierbij bijv. aan borstkolven) en de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’. In verband met de vele voordelen die het geven van borstvoeding heeft, bevelen wij het van harte aan. Arons Zorg staat als borstvoedingsspecialist voor je klaar!

Richtlijnen

Onze kraamverzorgenden werken volgens internationale richtlijnen en criteria, die maatgevend zijn geweest bij het opstellen van ons Borstvoedingsprotocol. Daarnaast hebben wij borstvoedingcoaches in dienst. Wij werken met de vijf hiervoor opgestelde standaarden:

Standaard 1: Beleid, scholing, prenatale- en ketenzorg
Standaard 2: Begeleiding goede start
Standaard 3: Praktijk van voeden
Standaard 4: Bijvoeding en combineren werk en borstvoeding
Standaard 5: Hechting

image

Advies bij borstvoeding

De meeste moeders zullen weinig problemen ondervinden bij het geven van borstvoeding. Toch kunnen zich desondanks situaties voordoen waarbij problemen ontstaan bij het geven van borstvoeding. Onze kraamverzorgenden kunnen hulp bieden bij:

  • Voorlichting en advies met betrekking tot borstvoeding
  • Problemen bij het aanleggen van de baby
  • Pijnklachten
  • Terugkerende borstontsteking
  • Onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby
  • Ziekte of handicap van moeder of baby
  • Opnieuw beginnen met borstvoeding (relacteren)

Na de kraamperiode adviseren we je contact op te nemen met een lactatiekundige in je buurt of bel je met Borstvoedingorganisatie La Leche League! Klik hier voor meer informatie over de vergoedingen lactatiekundige zorg via de zorgverzekering.

image

Hulpmiddel borstvoeding nodig?

Heb je tijdelijke ondersteuning nodig bij het geven van borstvoeding? Of ben jij op zoek naar een borstkolf tijdens de kraamperiode of daarna? Arons Zorg heeft speciaal voor haar klanten een servicepunt voor de uitleen van hulpmiddelen. Je vindt er onder andere diverse hulpmiddelen en artikelen op het gebied van borstvoeding. Arons Zorg is een verkooppunt van Medela producten. Het servicepunt voor kraamzorgartikelen, een pluspunt van Arons Zorg!

Klik hier voor meer informatie over onze hulpmiddelen voor borstvoeding.