Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Raad van Toezicht

Toezicht op zorg, cliënt en medewerker

De Raad van Toezicht is het hoogste, maar voor de meeste mensen vaak het meest onzichtbare orgaan binnen een organisatie. In de dagelijkse praktijk opereert de Raad vooral op de achtergrond. Zij stellen zich zo goed mogelijk op de hoogte van het wel en wee van de organisatie, om zo de belangen van de cliënten en de medewerkers te behartigen.

Stichting Arons Zorg hanteert het Raad-van-Toezicht model. Dit betekent dat de dagelijkse leiding in handen is van de Raad van Bestuur. De bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht ziet erop toe dat Arons Zorg de doelstellingen nastreeft die vastliggen in de statuten. Belangrijk doel voor Arons Zorg is het geven van kwalitatief goede kraamzorg. Dit wordt gekoppeld aan goed werkgeverschap voor de medewerkers van de Bossche kraamzorgorganisatie.

Concrete onderwerpen waar de Raad van Toezicht zich mee bezig houdt, zijn beleid en strategie, financieel beheer, naleving van wet- en regelgeving evenals cliënt- en medewerkertevredenheid. Daarnaast fungeert hij als klankbord voor de Raad van Bestuur.

Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit vier leden:

  • Melanie Breedveld
  • Helma van den Brink (voorzitter)
  • Vincent Bakx
  • Rob Mak

 

Helma van den Brink

Passie voor de zorg
“Mijn hele werkzame leven speelt zich af in de gezondheidszorg. Het heeft me gebracht waar ik nu ben en geleerd dat ik weet hoe te boeien en te binden, leiderschap laat zien en mensen inspireer en een stap verder breng in hun persoonlijke ontwikkeling. Kwaliteit en veiligheid van zorg, transparantie en doelmatigheid zijn thema’s die ik daarbij belangrijk vind. Met veel plezier en resultaat heb ik steeds diverse functies in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg vervuld, zowel op het gebied van de zorg als algemeen strategisch management. Met deze ervaringen wil ik graag bijdragen aan de doelrealisatie van Arons Zorg die kwaliteit van de zorg en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel heeft staan. Het is mijn ambitie om resultaten te verbeteren door het optimaliseren van de prestatie van organisaties en professionals. Hierbij hou ik oog op het resultaat en de verschillende persoonlijke belangen en zoek ik naar een juiste balans tussen de organisatie- en de diverse persoonlijke doelstellingen.

 

 

Melanie Breedveld

Melanie Breedveld is sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht met een juridisch portefeuille. In het dagelijks leven is zij een ervaren en bevlogen arbeidsrechtadvocaat met eigen kantoor in Den Bosch en Arnhem. Zij houdt zich al jaren bezig met uiteenlopende juridische vraagstukken waar een werkgever mee geconfronteerd kan worden. Vraagstukken die zich natuurlijk voor een groot gedeelte ook in de zorgsector afspelen. Na jarenlang lid te zijn geweest van een RvT bij een grote scholen-alliantie, vervult zij nu met veel plezier de rol van positief – kritische toezichthouder bij onze zorginstelling.

 

 

Vincent Bakx

“In juli 2018 ben ik lid geworden van de RvT en neem mijn management, advies en veranderkundige vaardigheden mee naar Arons Zorg. Maatschappelijk ondernemerschap en Rijnlands werken heb ik hoog in het vaandel staan. Betrokkenheid, leren en ontwikkelen, klantgerichtheid, transparantie en creativiteit zijn zaken waar ik voor ga. Het zijn zaken met een ziel, die elke dag weer anders zijn, waar de mens centraal staat, hierdoor word ik geboeid. Ik ben mijn carrière begonnen als praktiserend fysiotherapeut en onderzoeker bij een wetenschappelijk onderzoeksinstituut. De praktijk van gezondheidszorg praktijk bleef echter altijd lonken vandaar dat ik later zowel in ziekenhuizen, thuiszorginstellingen als verpleeg- en verzorgingshuizen ruime ervaring heb opgedaan als manager, projectleider en adviseur. Mijn motto: Wees de verandering die je wilt zien en zijn! Dit zorgt voor een goede balans tussen een mens- en een bedrijfsgerichte aanpak zodat je verbinding kan realiseren op alle niveaus tussen klant en medewerker en medewerkers onderling.”

De Raad van Toezicht is bereikbaar op rvt@aronszorg.nl.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg