Hoeveel is de eigen bijdrage bij kraamzorg?

In deze bijzondere tijd is het essentieel om goed voorbereid te zijn, ook op financieel gebied. De kosten van kraamzorg worden grotendeels vergoed, maar er is ook een eigen bijdrage. Maar wat houdt dit precies in? Wij vertellen je alles over de eigen bijdrage bij het krijgen van kraamzorg.

 

Kosten van kraamzorg

Bij Arons Zorg begrijpen we dat kraamzorg en bevallingsassistentie essentieel zijn voor een goede start van het ouderschap. Volgens de zorgverzekeringswet vallen deze diensten binnen de basiszorgverzekering van iedereen in Nederland. Dit houdt in dat standaard uren kraamzorg door elke zorgverzekeraar vergoed worden. Wel wordt er jaarlijks door de overheid een wettelijke eigen bijdrage per kraamzorguur vastgesteld.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze eigen bijdrage voor kraamzorg. Dit wordt bepaald door je zorgverzekeraar en kan variëren afhankelijk van je verzekeringspakket en de duur van de kraamzorg die je nodig hebt. 

Heb je naast je basisverzekering een aanvullende zorgverzekering? Dan kan je mogelijk profiteren van extra voordelen, zoals meer uren kraamzorg, vergoeding voor zwangerschapscursussen of lactatiekundige zorg. Let op: de inhoud van aanvullende verzekeringen kan sterk verschillen per zorgverzekeraar. Raadpleeg daarom altijd jouw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen. Bij Arons Zorg staan we voor je klaar om je te ondersteunen en adviseren, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van deze bijzondere periode.

 

Kraamzorg van Arons Zorg

Heb je nog vragen over de kraamzorg van Arons Zorg en wat jouw eigen bijdrage hierin zal zijn? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. We bieden een zorgzame en ontspannen start voor jou en je baby, en staan klaar om je te ondersteunen, vanaf het allereerste begin.

icon

Uitgelicht