Zwanger en coronavaccinatie

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden én twijfel je over een coronavaccinatie? Dan snappen we dat heel goed. Door alle berichten is het moeilijk te bepalen wat het beste voor jou en je kindje is. Ook binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn ze zich hier bewust van. Ze zien helaas de gevolgen van een coronabesmetting bij de zwangeren met IC opname, terwijl dit mogelijk voorkomen had kunnen worden met vaccineren.

Het samenwerkingsverband @Verlosdenbosch wil graag de zwangeren hier beter over informeren zodat ze een keuze maken op basis van betrouwbare informatie. Op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis – www.jeroenboschziekenhuis.nl/zwanger-en-coronavaccinatie – vind je actuele en betrouwbare informatie. Zo kun je de juiste keuze maken voor jou en je kindje.

icon

Webinar

Op donderdag 9 december is er een webinar ‘Zwanger en coronavaccinatie’ voor alle zwangeren en vrouwen met een kinderwens. Het kan heel moeilijk zijn om de keus te maken voor wel of niet vaccineren. Zeker als je een kinderwens hebt, of al zwanger bent. In dit webinar delen een gynaecoloog, een verloskundige en een GGD-arts alles wat zij weten over vaccinatie en zwangerschap. Ook vertelt een zwangere die corona heeft gekregen haar eigen ervaring. Tijdens dit webinar mag je vragen stellen. Voor meer informatie en aanmelden kijk je hier.

Extra voorlichting spreekuur JBZ

Het kan dat je na het lezen van alle informatie op de website van Jeroen Bosch Ziekenhuis toch nog vragen hebt. Tijdens een controle afspraak in het ziekenhuis is er niet altijd genoeg tijd om verder in te gaan op je vragen. Daarom start er vanaf 6 december 2021 een extra voorlichting spreekuur. Na de afspraak met de gynaecoloog of verloskundige kun je terecht bij een van onze voorlichters. Zij hebben ruim de tijd om je extra informatie te geven over de gevolgen van een vaccinatie. Je mag ook een afspraak maken voor een gesprek. Stuur een mailtje naar zwanger-en-coronavaccinatie@jbz.nl.

Uitgelicht