Wat doet een kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende doen er alles aan om zoveel als mogelijk aan je wensen en behoeften te voldoen. Maar wat doet een kraamverzorgende eigenlijk tijdens de kraamtijd? Arons Zorg vertelt je er graag meer over!

Kraamzorg op maat

Tussen de 20e en 25e  week van de zwangerschap plannen we een afspraak in voor een integraal huisbezoek of een telefonisch gesprek, zodat we jouw wensen en behoeften kunnen bespreken. Hierbij houden we rekening met het verloop van je zwangerschap en de bereikbaarheid rondom de bevalling. Daarnaast kijken we ook naar jouw persoonlijke (thuis)situatie, zodat we zoveel als mogelijk ondersteuning kunnen bieden voor een zorgeloze kraamtijd. 

Wat zijn de taken van kraamzorg?

De kraamverzorgende houdt dagelijks de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Er wordt aandacht besteed aan het meten van temperatuur, de stand van de baarmoeder, de conditie van de borsten, en eventuele hechtingen. Deze gegevens worden zorgvuldig bijgehouden in het kraamzorgdossier. Daarnaast houdt de kraamverzorgende het algemene welzijn van de moeder in de gaten, vooral omdat de eerste dagen na de bevalling vaak gepaard gaan met grote hormonale veranderingen die invloed kunnen hebben op emoties en stemming.

Je baby wordt dagelijks gecontroleerd op temperatuur, gewicht, ademhaling en ontlasting. Deze gegevens houden we zorgvuldig bij in het kraamzorgdossier. Tijdens de kraamzorg betrekken onze kraamverzorgende de ouders actief bij de verzorging van de baby, zodat de ouders de verzorging over kunnen nemen na de kraamperiode. 

Naast de lichamelijke verzorging van moeder en kind, verricht de kraamverzorgende ook huishoudelijke en gezinstaken volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Dit is afhankelijk van de zorg die zowel jij als jouw baby nodig hebben. Het belangrijkste is natuurlijk de zorg voor moeder en kind. 

Bij Arons Zorg staat gezinsgerichte zorg centraal. Dit houdt in dat de kraamverzorgende ook andere kinderen in het gezin betrekt bij de zorg voor de nieuwe baby. Tijdens de rustmomenten van de ouders kan de kraamverzorgende tijd doorbrengen met de andere kinderen, zoals samen eten of spelletjes spelen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal zorguren wat er is gekozen. De zorg voor moeder en de baby komt altijd op de 1e plaats!

Kraamzorg van Arons Zorg

Ben je benieuwd welke taken een kraamverzorgende nog meer op zal pakken tijdens de kraamzorg? Neem dan vandaag nog contact met ons om je persoonlijke behoeften te bespreken. Onze ervaren kraamverzorgenden staan klaar om jou en je gezin te ondersteunen tijdens deze bijzondere periode. 

Kraamzorg in de zomerperiode

Op dit moment is er een personeelstekort in de kraamzorg. Dit betekent dat je misschien minder kraamzorg krijgt dan gebruikelijk. We proberen in deze situatie zoveel als mogelijk aan jouw behoeften en wensen te voldoen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op of lees hier meer. 

icon

Uitgelicht