Start pilot partuspoule kraamzorg

Arons Zorg gaat per 10 januari 2022 gezamenlijk met twee leden van KSV Den Bosch (Natus Kraamzorg en Welkom Kraamzorg) werken met een regionale partuspoule in VSV Den Bosch en VSV Kiem. Het betreft een pilot, als onderdeel van het project Partuspoules dat wordt uitgevoerd door de brancheorganisatie Bo Geboortezorg (Bo). Met de partuspoule hoopt Arons Zorg de kraamverzorgenden efficiënter in te zetten, waardoor de druk op de kraamverzorgenden vermindert en meer ruimte vrijkomt in de capaciteit. De pilot heeft een looptijd van 3 maanden. Het verloop van de pilot wordt gedurende drie maanden gezamenlijk met de deelnemende organisaties gemonitord en geëvalueerd. Hierin vind ook ondersteuning plaats van Bo Geboortezorg.

Wat houdt de regionale partuspoule kort in?

  • De partuspoule wordt gebruikt voor wachtdiensten gedurende de avond en nacht;
  • De poule wordt gevuld met kraamverzorgenden van alle drie de organisaties. Voor de klant betekent dit, dat een kraamverzorgende van een andere organisatie bij de bevalling kan assisteren;
  • Na 20.00 uur wordt geen opstartzorg gedaan;
  • Het nummer waarnaar gebeld kan worden, is de vaste bevallingslijn 073-631 2342.

Werken als kraamverzorgende in de partuspoule

De kraamverzorgende uit deze partuspoule verzorgt een deel van alle thuisbevallingen en verplaatste thuisbevallingen op de verloskamers. Tijdens de avondwacht of nachtwacht wordt ze als eerste ingezet, zodat ze (met een verhoogde kans) ook daadwerkelijk uren kan werken. Een groot voordeel van een baan als partusassistente in een partuspoule is dat er op rooster gewerkt wordt. Een functie die goed te combineren is met gezin, privé leven of studie.

Heb je interesse om als kraamverzorgende in de partuspoule te werken? Lees hier dan meer over de vacature of ga direct naar www.aronszorg.nl/werken-bij.

icon

Uitgelicht