Arons Zorg

Vergoeding en kosten

Arons Zorg biedt huishoudelijke ondersteuning op basis van een WMO-indicatie maar ook aan mensen met een persoonsgebonden budget. Om de ondersteuning vanuit de WMO betaalbaar te houden, vragen gemeenten een eigen bijdrage.

icon

WMO en eigen bijdrage

Als je van je gemeente een WMO-indicatie hebt ontvangen voor Hulp bij het Huishouden, worden de kosten van de zorgverlening vergoed door je gemeente. Je betaalt dan uitsluitend de wettelijke eigen bijdrage van maximaal €19,- per maand. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) is verantwoordelijk voor het vaststellen, opleggen en innen van de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt berekend op basis van de gegevens die de gemeente aan het CAK aanlevert.

Voor meer informatie over het CAK neem je contact op via 0800-1925 (gratis) of kijk je op www.cak.nl. Daar vind je o.a. de rekenmodule CAK.

Persoonsgebonden Budget

Heb je een persoonsgebonden budget dan ben je bij Arons Zorg ook aan het juiste adres. Voor klanten met een Persoonsgebonden Budget (PGB) of particulieren zijn de tarieven als volgt:

  • Hulp bij het Huishouden via de gemeente (Zorg in Natura):
    Eigen bijdrage CAK
  • Hulp bij het Huishouden via PGB:
    € 26,00 per uur
  • Hulp bij het Huishouden Particulier:
    € 26,00 per uur

Arons Zorg biedt Hulp bij het Huishouden aan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.