Menu

Zorgwinkel

Wilt u zorghulpmiddelen huren, lenen, retourneren of kopen? Bezoek dan onze winkel aan de Weerdskampweg 21 in Den Bosch. Onze winkelmedewerkers geven u graag persoonlijk en deskundig advies. Lees meer.

Next

Cliënten geven 7,9!

Hulp bij het Huishouden van Arons Zorg scoort boven landelijk gemiddelde, laat het onderzoek cliënttevredenheid zien!

Zorgwinkel

Aanvragen

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

In de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is bepaald dat de gemeente verantwoordelijk is voor het regelen van Hulp bij het Huishouden. Wilt u Hulp bij het Huishouden ontvangen, dan heeft u een indicatie nodig. Dit is een verklaring van de gemeente waarin staat dat u recht heeft op huishoudelijke hulp en het aantal uur per week. Neem voor het aanvragen Hulp bij het Huishouden én de indicatie contact op met het WMO loket van uw gemeente. Arons Zorg heeft contracten met de onderstaande gemeenten in de regio Den Bosch. Klik op de naam van uw gemeente en u wordt direct doorgeleid naar het digitale WMO-loket van uw gemeente. Let op: Aan Hulp bij het Huishouden zijn kosten verbonden.

Wet Langdurige Zorg (WLZ)

U kunt zorg vanuit de Wlz aanvragen als er 24 uur per dag intensieve zorg in de nabijheid nodig is. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of iemand zorg uit de WLZ nodig heeft. Iemand komt in aanmerking voor de Wlz als:

  • Iemand zichzelf niet meer kan redden in de maatschappij
  • Er sprake is ernstige verwaarlozing
  • Er sprake is van lichamelijk letsel door een ziekte, aandoening of beperking
  • De ontwikkeling van iemand ernstig wordt geschaad, al dan niet onder invloed van een ander
  • De veiligheid van iemand ernstig wordt bedreigd

Kortom, iemand komt in aanmerking voor Wlz-zorg als hij/zij zelf niet meer in staat is om in de gaten te houden (en in te schatten) of er zorg nodig is en deze zorg op adequate en tijdige wijze in te schakelen.

Om Wlz-zorg aan te vragen kunt u contact opnemen met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via www.ciz.nl.

Persoonsgebonden Budget (PGB) en Particulier

Ook cliënten met een Persoonsgebonden Budget (PGB) of particulieren zijn bij Arons Zorg aan het juiste adres. Voordelen zijn dat u zelf de meest geschikte organisatie voor uw hulpvraag kiest én de zorg ook echt op maat geleverd wordt. Neem contact op met Arons Zorg voor meer informatie en de actuele tarieven Hulp bij het Huishouden.

Als cliënt heeft u keuzevrijheid wanneer het gaat om het uitzoeken van een thuiszorgaanbieder. Wilt u Hulp bij het Huishouden ontvangen van Arons Zorg? Geef bij uw gemeente Arons Zorg als voorkeursaanbieder aan.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie