Corona maatregelen thuiszorg

Arons Zorg doet er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De gezondheid van onze klanten en medewerkers is onze hoogste prioriteit. Wij volgen hiervoor nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en ondernemen zo nodig actie. Wij volgen hierin uiteraard de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM, de GGD en de branchevereniging en ZorgthuisNL.

Arons Zorg houdt continue de ontwikkelingen en de richtlijnen opgesteld door het RIVM in de gaten. Deze richtlijnen worden vertaald naar de dagelijkse praktijk en kun je hieronder vinden.

icon

Welke maatregelen treft Arons Zorg?

Inzet van onze zorgmedewerkers

Het kan zijn dat onze zorgmedewerker voorafgaand aan het zorgmoment contact opneemt om te vragen of alles in orde is en de zorg geleverd kan worden. Bij twijfel overleggen we samen of het zorgmoment uitgesteld kan worden of anders ingeregeld kan worden.

Bij een (verdenking op) besmetting stellen wij de huishoudelijke ondersteuning uit. Bij zorg in de vorm van lichamelijke verzorging is dit niet altijd mogelijk. Hier werken onze medewerkers met persoonlijke beschermingsmiddelen en wordt zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand aangehouden.

Ontvangen van bezoek

Om onze medewerker fit en gezond te houden en de kans op overdracht van het virus zo laag mogelijk te houden, verzoeken we je om gedurende de aanwezigheid van onze medewerker zo min mogelijk bezoek te ontvangen.

Huisbezoeken

Voor de intakes (huisbezoeken) komen we fysiek bij je aan huis. Voor de veiligheid houden onze medewerkers hier zo veel mogelijk rekening met 1,5 meter afstand.

Wat kun je zelf doen om verspreiding te voorkomen?

Niet alleen de medewerker maar ook als klant kun je de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk beperken. De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen en wij van onze klanten verwachten, zijn:

  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest en/of nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Ventileer alle ruimtes goed. Zet regelmatig ramen tegen elkaar open.
  • Heb je zelf of je partner of kinderen corona of corona-gerelateerde klachten en/of wacht je op een testuitslag, meld dit bij ons voorafgaand aan het zorgmoment. Samen overleggen we dan of het zorgmoment uitgesteld kan worden of anders ingeregeld kan worden.

Vragen?

Heb je vragen omtrent onze maatregelen, neem dan contact op met je zorgcoördinator, tel. (073) 631 1300. Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het coronavirus? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM of bel het landelijke nummer 0800 1351. Twijfel je daarna nog? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de GGD.

Belangrijke links

RIVM – Coronavirus algemene informatie
Vragen en antwoorden RIVM over coronavirus
Video: Duidelijke en eenvoudige uitleg over coronavirus (Steffie)
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Vaccinatie tegen het coronavirus
Uitgangspunten gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen in de WMO

Voor vragen bel of mail ons: