Arons Zorg

Aanvullende diensten

Arons Zorg gaat verder dan alleen zorgverlening. De onderstaande extra diensten zijn ter ondersteuning van je zorg zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

icon

Casemanager dementie

De ziekte dementie heeft grote impact op het leven van mensen met dementie en hun naasten. Het is een onzeker pad en men weet niet hoe de ziekte zal verlopen. Onze casemanager dementie is een specialist met veel kennis op het gebied van dementie. Zij is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten en staat naast hen vanaf de diagnose tot aan overlijden of tot opname elders. Zij informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en helpt keuzes maken. Op die manier leert zij mensen omgaan met de ziekte en de gevolgen hiervan in het dagelijkse leven. De doelstelling daarbij is dat men zo lang als mogelijk veilig en comfortabel thuis kan blijven wonen met behoud van de eigen regie. Hierbij wordt ook de mantelzorgers passende ondersteuning geboden.

Je kunt onze casemanager dementie bereiken via Arons Zorg, tel. 073- 631 1300 of per e-mail cmdementie@aronszorg.nl. Arons Zorg heeft géén wachtlijsten voor casemanagement dementie. Je bent meteen aan de beurt!

Personenalarmering

Veiligheid is één van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar hoe en wie waarschuwt je als er iets aan de hand is? Dit kan met de cAlarm Home van FocusCura; hiermee kun je met één druk op de knop de zorg waarschuwen. Deze moderne personenalarmering draag je makkelijk om de hals of pols. Hiermee ben je dag en nacht aangesloten op een professionele alarmcentrale. Gebeurt er iets? Dan schakel je de alarmcentrale hulp in en word je geholpen. En dat is een fijn idee. Kijk voor meer informatie over cAlarm Home op de website van Focuscura.

cMed Plus

Sinds maart 2021 is het bij Arons Zorg mogelijk om gebruik te maken van een digitale medicijndispenser, de cMed Plus.

Wat is cMed Plus? De cMed Plus is een alternatief voor het persoonlijk geven van medicijnen door de thuiszorgmedewerker. In situaties waar we nu voor de medicatie bij de klant aan huis komen, kan de cMed Plus worden ingezet.

Met de cMed Plus kan de klant de medicatie op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid innemen zonder dat er een medewerker aan te pas komt. Op vastgestelde momenten geeft de dispenser van cMed Plus automatisch een zakje met afgepaste medicatie uit en kan de klant deze vervolgens innemen. De werking van de cMed Plus wordt op afstand gemonitord. De thuiszorgmedewerker hoeft niet meer voor dit zorgmoment persoonlijk naar de klant toe en de klant hoeft op zijn beurt niet te wachten op de thuiszorg.

De cMed Plus zorgt ervoor dat klanten makkelijker langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, klanten medicatietrouw worden en voor de klanten zitten er geen kosten verbonden aan het gebruik van de cMed Plus. Wil je meer weten over de cMed Plus, neem dan contact op met een wijkverpleegkundige op 073-631 13 00 of per mail wijkverpleegkundigen@aronszorg.nl.

Ergotherapie

Als je te maken krijgt met lichamelijke of geestelijke beperkingen sta je voor de uitdaging om te gaan ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Ergotherapie kan je daarbij helpen. Arons Zorg heeft een samenwerking met Ergo Vitaal, een professionele partner met veel ervaring op het gebied van ergotherapie.

Margot van de Wouw-Heijster, ergotherapeute bij Ergo Vitaal:

Sinds 2007 ben ik actief als ergotherapeut. In de loop der jaren ben ik me meer gaan specialiseren in ergotherapie gericht op leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals Parkinson, MS en passiviteit in het dagelijks leven (PDL). Daarnaast ben ik stagebegeleider en toetser op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en wordt mijn kennis ingehuurd door erkende zorginstellingen. Het mooie en de kracht van ergotherapeut bij Ergo Vitaal zijn, vind ik dat wij niet de nadruk leggen op de beperkingen maar juist op de mogelijkheden van onze patiënten. Onze samenwerking met Arons Zorg is prettig en efficiënt. We hebben goed contact, weten elkaar snel te bereiken en door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen we je nóg beter van dienst zijn, daar doen we het voor!

Meer informatie over ergotherapie kun je vinden op de website www.ergo-vitaal.nl. Je kunt zonder doorverwijzing een afspraak maken met een ergotherapeut. Ze zijn telefonisch bereikbaar op tel. 073-888 5999 of stuur een e-mail naar info@ergo-vitaal.nl. Voor vragen kun je ook terecht bij de wijkverpleegkundige van Arons Zorg op tel. 073-631 1300.