Kwaliteit

Wij zijn ons ervan bewust dat iedereen bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Als organisatie staan wij voor het centraal stellen van onze klanten. Dit wil zeggen dat wij de dienstverlening aansluiten aan de behoefte en dat wij een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van leven. Om dit te kunnen realiseren moeten wij als organisatie continu leren en verbeteren.

icon

Kwaliteit is van iedereen

De mensen en de maatschappij zijn altijd in beweging wat de nodige verandering met zich meebrengt. Daarom hebben de medewerkers die bij de klanten komen kennis van alle nieuwe ontwikkelingen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. De organisatie is er op ingericht dat medewerkers dit ook kunnen uitvoeren.

Een kwaliteitssysteem zorgt ervoor dat wij dit kunnen borgen door te checken of de organisatie voldoet aan de normen voor het leveren van kwaliteit, dit is ons HKZ-keurmerk.

Elk jaar komt er een extern bureau een kijkje nemen in de organisatie om samen met ons de kwaliteit en de processen te toetsen. Jaarlijks checken hoe het staat
met de kwaliteit is natuurlijk niet voldoende. Kwaliteit is een continu proces en daarom zijn wij hier als organisatie altijd mee bezig. Wij toetsen zelf met interne audits of wij aan de kwaliteitsnormen voldoen en of de processen optimaal verlopen.

Daarnaast hebben we een meldsysteem waar de medewerkers meldingen kunnen maken van zaken die zij tegenkomen op de werkvloer. We evalueren de dienstverlening op individueel niveau maar ook via een klanttevredenheidsonderzoek.

Er is veel aandacht voor het scholingsaanbod. Wij sluiten zo veel mogelijk aan bij de behoefte van de medewerkers.

Dit zorgt ervoor dat wij kunnen leren en verbeteren. Kwaliteit is een proces van verandering en blijft altijd een uitdaging voor ons allen. Door ons bewust te zijn van kwaliteit brengt dit ons iedere keer een stapje verder.

Bij Arons Zorg staat kwaliteit voorop

De hoge kwaliteit van onze zorg uit zich op diverse vlakken:

  • We zijn HKZ gecertificeerd. Sinds 2005 is Arons Zorg in het bezit van het HKZ-ISO-9001 Certificaat.
  • We werken uitsluitend met vakkundige medewerkers, die door regelmatige bijscholing hun vakkennis up-to-date houden.
  • We zijn aangesloten bij de Branchevereniging BO Geboortezorg. Daarmee conformeren we ons aan de zogeheten BO-normen.
  • We zijn een door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen binnen de kraamzorg. Opleidingen worden verzorgd aan het Koning Willem I College en Avans Hogeschool.