Arons Zorg

“Niets is zo fijn voor de klant als een vertrouwd gezicht in huis!”

Onze medewerker, Henriëtte van de Pol, werkt ruim zes jaar bij Arons Zorg als Hulp bij het Huishouden waarbij ze de laatste drie jaar als individueel begeleidster aan de slag is in de gemeente Heusden.

Het combineren van deze functies is een fijne vooruitgang. Niets is namelijk zo fijn voor de klant, als een vertrouwd gezicht in huis.

Het vertrouwen dat is opgebouwd als huishoudelijke hulp blijkt in de praktijk een waardevolle basis om ook individuele begeleiding te bieden en andersom. De klant krijgt zo te maken met zo min mogelijk verschillende gezichten en dit zorgt voor duidelijkheid, structuur en rust.

icon

De individuele begeleiding wordt vaak gegeven aan klanten die langer thuis blijven wonen en door hun geestelijke en/of lichamelijke gezondheid moeilijker kunnen deelnemen in de maatschappij. De klant kan hierdoor in een sociaal isolement komen dat ten koste gaat van het plezier dat zij hebben in het leven. Individuele begeleiding kan er aan bijdragen om dit te voorkomen. Henriëtte vertelt:

Ik ga er samen met mijn klanten elke week op uit om leuke activiteiten te ondernemen passend bij de behoefte van de klant.

Hierbij kun je denken aan een uitstapje naar de weekmarkt, naar de duinen, een gezellig praatje met een ‘bakske’ koffie, een spelletje of een potje kaarten.

Ook heeft Henriëtte een signalerende functie met betrekking tot het functioneren van de klant voor behandelaren en de casemanager, zodat er tijdig passende zorg, ondersteuning en begeleiding ingezet wordt. Er is regelmatig contact en ze sluit aan bij evaluatiegesprekken.

Het is ontzettend leuk en dankbaar werk en een enorme toevoeging aan de kwaliteit van het leven van mijn klanten. Samen met mijn klanten probeer ik de dag een stukje mooier te maken!

Wil je meer weten over het aanvragen van zorg of individuele begeleiding? Lees dan verder op deze website of vraag informatie bij ons aan.

Uitgelicht