Mont Ventoux beklimmen voor een goed doel

Het beklimmen van de Mont Ventoux is voor veel ervaren wielrenners een zware opgave. Laat staan voor mensen die nog nooit op een wielrenfiets hebben gezeten. Toch gaat een groep sportieve leerlingen van de middelbare school Van Maerlant deze uitdaging aan. In acht weken gaan de leerlingen zich klaarstomen voor het beklimmen van de Mont Ventoux in juni 2022.

icon

Bijdragen

Levi is één van de leerlingen op het Van Maerlant die meedoet aan dit project. Zijn moeder Rebecca werkt in de thuiszorg en heeft Arons Zorg om hulp gevraagd. Haar vraag? Of Arons Zorg bij wil dragen aan dit goede doel. Met het sponsorgeld wil Van Maerlant niet alleen het project bekostigen, maar het geld deels ook schenken aan de mensen in Oekraïne die de hulp keihard nodig hebben.

Aan het woord

Rebecca: “We zijn ontzettend trots op onze zoon Levi (zie foto) dat hij zich vol inzet voor dit project. Ook buiten de schooltrainingen om maakt hij op zijn mountainbike de nodige kilometers om te trainen. Ik vind het geweldig dat Arons Zorg een mooie bijdrage heeft gedaan aan dit initiatief! De vraag aan mijn werkgever om onze zoon te sponsoren was onwennig maar des te leuker door hun positief antwoord om hieraan mee te doen.”

Levi: “Ik heb enorm veel zin in deze bijzondere ervaring. Een paar maanden geleden zijn we het project gestart en nu gaan we al bijna naar Frankrijk. Mede door alle sponsoring is dit project mogelijk en is het nu bijna zover om de klim te gaan doen.”

Opbrengst

Om nog iets extra’s te doen voor de sponsors en familie, heeft de school op donderdag 19 mei een wielerdiner georganiseerd. De leerlingen hebben in shirts van Arons Zorg een heerlijk drie gangen diner geserveerd aan alle gasten. Ook zijn er twee gastsprekers gekomen om hun verhaal te vertellen over hun ervaring met de Mont Ventoux! Inmiddels heeft Van Maerlant in totaal €15.000,- aan sponsorgeld opgehaald, wat op zichzelf genomen al een top prestatie is!

Woensdag 15 juni is het de dag van de beklimming! We wensen Van Maerlant, Levi en alle andere leerlingen veel succes en vooral veel plezier!

Wil je meer weten over het project, ga dan naar de website van Van Maerlant.

Uitgelicht