Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zorg & Techniek in de kraamzorg

Arons Zorg kraam- en thuiszorg is betrokken bij het project Ondernemend Onderwijs ‘s-Hertogenbosch dat als doel heeft de ondernemende kwaliteiten bij leerlingen via het onderwijs te stimuleren en te bevorderen. Eén van de thema’s waar leerlingen van de basisschool en middelbare school mee aan de slag zijn gegaan is ‘Techniek in de zorg’.

Problemen in de kraamzorg

Afgelopen weken hebben de leerlingen van Jenaplanschool Antonius Abt ervaren welke ‘problemen’ er zijn in de kraamzorg. De groepen zijn hiervoor op bezoek gegaan bij een zorginstelling, hebben een medewerker van een zorginstelling in hun groep ontvangen of beleven het aan den lijve door bijvoorbeeld met een zwangere buik naar school te komen. (Soms is die echt, soms niet…..Want een zwangere meester? Nee, daar trapte niemand in!)

Pijnlijke bedklossen

Eén van de problemen bleken de bedklossen te zijn. Tijdens de kraamtijd moet het bed van de kraamvrouw op bedverhogers staan. In de praktijk blijkt dat de kraamverzorgenden zich nog al eens lelijk stoten aan deze ijzeren blokken. De kinderen zijn druk bezig met het onderzoeken van dit probleem en het ontwikkelen van een technische oplossing daarvoor.

Presentatie

Op donderdag 26 maart jl. zijn de oplossingen gepresenteerd door de leerlingen aan belangstellenden waaronder Arons Zorg. De oplossingen zijn verrassend, creatief en de leerlingen hebben laten zien echt out-of-the-box te kunnen denken. Wie weet zien we één van de ideeën nog wel terug in de praktijk.

Bekijk de foto’s van de oplossingen op onze Facebook Pagina.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg