Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Opleidingen

BBL-opleiding

Binnen Arons Zorg leiden wij via de Beroeps Begeleidende Leerweg regelmatig leerling Kraamverzorgenden op.

Sollicitaties voor opleidingsplaatsen worden alléén in behandeling genomen op het moment dat er een vacature openstaat. Kijk hier voor de openstaande vacatures.

Ieder jaar stellen wij opnieuw vast hoeveel leerlingen én van welk niveau wij willen opleiden. Jaarlijks bieden wij de volgende BBL-opleidingen aan:

  • Verzorgende IG (niveau 3, specialisatie kraamzorg)
  • Maatwerktraject kraamzorg (bestemd voor gediplomeerde Verzorgende IG met een andere differentiatie)
  • Brancheopleiding Kraamverzorgende

Interne kandidaten hebben onze voorkeur in het kader van loopbaanplanning.

Informatie over de opleiding

Wanneer je de BBL-opleiding volgt, ben je in dienst van Arons Zorg. Vanaf je eerste werkdag loop je mee  met een ervaren kraamverzorgende. Daarnaast ga je een aantal dagen naar school. De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw vooropleiding. De opleiding wordt verzorgd door de Geboortezorg Academie. Meer informatie over de opleidingen kun je vinden op www.geboortezorgacademie.nl.

Leerarbeidsovereenkomst

Gedurende de opleiding heb je een tijdelijke arbeidsovereenkomst die na het afronden van de opleiding wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst. Je ontvangt een leerlingsalaris met een eindejaarsuitkering; daarnaast betaalt Arons Zorg ook alle kosten voor de opleiding die je volgt. Na diplomering ontvang je een salaris conform FWG 35, cao geboortezorg. Meer weten over de BBL-mogelijkheden bij Arons Zorg? Neem contact op met de afdeling Personeelszaken via telefoonnummer (073) 720 0641 of stuur een e-mail naar vacature@aronszorg.nl.

Werken in de kraamzorg?

Kraamzorg is toegankelijke en noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later. Nieuwsgierig naar werken in de kraamzorg? Bekijk onderstaande filmpjes (mede mogelijk gemaakt Bo Geboortezorg).

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg