Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Vrouwen eerder zwanger met familie in de buurt

Uit onderzoek van de University of Essex is gebleken dat vrouwen die zwanger willen worden de meeste kans op succes hebben wanneer zij dicht bij familie wonen. Dit effect blijft significant wanneer zij dezelfde leeftijd hebben, dezelfde sociale klasse en hetzelfde inkomen, zo meldt GoedGevoel.be.

Daarbij maakte het niet uit of het om het eerste kind of om het verdere kroost ging. De onderzoekers denken dat de vrouwen vruchtbaarder zijn doordat de nabijheid van mogelijke kinderopvang hen een psychologische geruststelling geeft. “We wisten al dat de nabijheid van familie bevorderlijk is voor het krijgen van kinderen in armere bevolkingsgroepen. Maar dit is dus ook het geval in modernere Europese samenlevingen”, aldus onderzoeker dr. Paul Mathews.

Aan het onderzoek deden bijna 2.000 Britse vrouwen mee die werden ondervraagd over hun relatie met vrienden, verre familie en naaste familie. Er werden hierbij gegevens verzameld over hun gezondheid, sociale status, levensstijl en vruchtbaarheid.

In de praktijk kan de gratis kinderopvang door familie er wel voor zorgen dat vrouwen bijvoorbeeld niet elders naar een betere baan solliciteren. De onderzoekers zijn er daarom niet van overtuigd of dit de beste keus is.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg