Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Papa blog: Het moment dat je hoort: Je wordt Papa

Hallo, ik ben Niels en tik bijna de 30 aan. Ik neem jullie mee in het leven als Papa van J. (2 jaar) en D (0 jaar). Vanaf het moment dat ik voor de eerste keer hoorde dat ik vader zou worden, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik de beste vader voor mijn zoon kan zijn: wat moet je wel doen en wat kun je beter laten? Naast het delen van ervaringen hoop ik dat ik andere (toekomstige) vaders inzicht kan geven in de vragen waar ik mee zat en hoe ik hiermee om ben gegaan. Natuurlijk zijn mijn blogs ook voor moeders interessant om een beeld te krijgen van hoe hun wederhelft denkt.  Veel plezier bij het lezen van mijn eerste blog over het moment dat je hoort dat je papa wordt!

Hey papa’s (to be),

Jullie herinneren je vast allemaal het moment dat je hoorde dat je vader werd. Sommigen van jullie zullen het grondig gepland hebben, terwijl het voor anderen misschien als één grote verrassing kwam.

Ikzelf zat daar precies tussenin: we waren wel aan het plannen om een baby te krijgen, maar we waren (nog) niet actief aan het “oefenen”.

En toen was daar ineens het GROTE moment: mijn vrouw belde me op terwijl ik op het werk was en zei tegen me, uit het niets: “Dag Papa”. Ik wist niet waar ze het over had en dacht dat ze een grapje maakte. Ik zei: “hoe bedoel je, Papa”. Ze lachte en huilde tegelijkertijd en vertelde me dat ze een zwangerschapstest had gedaan en die gaf aan dat ze zwanger was. Ik wist uiteraard niet hoe ik moest reageren, want ik zat op mijn werk. Uiteindelijk heb ik een excuus bedacht dat ik naar huis toe moest omdat mijn vrouw zich niet lekker voelde (wat niet zover van de waarheid zat natuurlijk) en heb toen veel te hard naar huis gereden.

Toen ik thuis aankwam knuffelde ik mijn vrouw uitgebreid en ze begon alweer te huilen; ik dacht: “Begint dat nu al…?!”. En toen kwam het ineens binnen: ik word Papa!! Het was een geweldig gevoel, maar het triggerde ook de nodige zorgen:

  • Wordt het een jongen of een meisje?
  • We moeten naar de dokter om te controleren of het allemaal goed gaat en informatie ophalen
  • We moeten een verloskundige zoeken die gaat controleren of alles gedurende de zwangerschap goed gaat, de echo’s uit gaat voeren, tips gaat geven, etc.
  • Is ons huis wel de juiste plek om een kind groot te brengen (we woonden in een appartement op de derde verdieping zonder lift)?
  • Kunnen we het financieel allemaal wel aan?
  • En nog een hele hoop andere zorgen

Vervolgens zijn we diezelfde middag nog naar de dokter gegaan en hebben toen meer informatie ontvangen over de zwangerschap.

Graag hoor ik of jullie het leuk vonden om deze blog te lezen. Dit kan via mijn website www.tipsvoorpapas.nl.  De komende tijd post ik nog meer verhalen over de achtbaan richting het vader worden/zijn.

Bron:

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg