Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamtijd

Zorg voor moeder

De kraamverzorgende begeleidt en ondersteunt thuis de moeder bij de lichamelijke verzorging. Gecontroleerd wordt o.a. de temperatuur, baarmoederstand, borsten en eventuele hechtingen. Alles wordt genoteerd in het kraamzorgdossier. Daarnaast let de kraamverzorgende op het algemeen welzijn. Zeker in de eerste dagen na de bevalling vindt er een grote hormonale verschuiving plaats die uw emoties en stemming kunnen beïnvloeden.

Zorg voor kind

De kraamverzorgende verzorgt de baby en let daarbij o.a. op temperatuur, gewicht, ademhaling en ontlasting. Deze gegevens worden eveneens genoteerd in het kraamzorgdossier. De kraamverzorgende zal de ouders zoveel mogelijk betrekken bij de verzorging van de baby. Richtlijnen en instructies worden mondeling en schriftelijk gegeven, zodat de ouders de verzorging kunnen overnemen na de kraamperiode.

De kraamverzorgende waarschuwt altijd de verloskundige of de huisarts wanneer er veranderingen zijn in de gezondheidssituatie van moeder of kind.

Zorg voor het gezin

Arons Zorg staat voor gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat de kraamverzorgende óók de zorg op zich neemt voor eventuele andere kinderen, gezinsleden én zelfs huisdieren. Afhankelijk van het aantal geïndiceerde zorguren verricht de kraamverzorgende ook (licht) huishoudelijke taken.

Werkzaamheden van de kraamverzorgende

De kraamtijd is een spannende, maar bovenal een leuke en bijzondere periode. Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om deze periode zo prettig mogelijk te laten verlopen. Maar wat kun je verwachten tijdens de kraamtijd? Welke taken behoren tot de werkzaamheden van de kraamverzorgende? In de informatieflyer ‘Een fijne kraamtijd!’ lees je over de werkzaamheden van de kraamverzorgende. Uiteraard wordt in overleg met jou de kraamzorg zo veel mogelijk afgestemd op jouw wensen en behoeften.

> Bekijk het videofragment ‘Een dag van onze kraamverzorgende

Overdracht

Na de kraamperiode zal het consultatiebureau de zorg van jouw kindje overnemen. Arons Zorg heeft een goede samenwerking met de consultatiebureau’s in de regio. Jouw kraamverzorgende zal er voor zorgen dat de zorggegevens bij het consultatiebureau terecht komen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met Arons Zorg.

Evaluatie

Jouw mening over onze organisatie in het algemeen en in het bijzonder over de afgelopen kraamperiode is voor ons zeer belangrijk. Daarom ontvang je na afloop van de kraamtijd per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan ons digitale cliënttevredenheidsonderzoek. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit blijven waarborgen en daar waar nodig verbeteringen aanbrengen.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg