Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamzorg op maat

Soorten kraamzorg

Zorg op maat betekent dat wij een vorm van kraamzorg aanbieden die zo veel mogelijk aan jouw persoonlijke wensen en behoeften tegemoet komt. Daarnaast bieden wij ook kraamzorg aan niet-Westerse gezinnen, waarbij wij rekening houden met de culturele achtergronden. Arons Zorg kent meerdere vormen van kraamzorg bij jou thuis, waarbij je kunt kiezen uit meer of minder intensieve zorg:

Partusassistentie

Wanneer de bevalling thuis of poliklinisch plaatsvindt, assisteert de kraamverzorgende de verloskundige bij de bevalling. Na de bevalling verzorgt de kraamverzorgende moeder en kind. Speciaal de eerste uren na de geboorte wordt de gezondheidssituatie van beiden goed in de gaten gehouden.

Minimale kraamzorg

Gedurende acht dagen krijg jij gemiddeld drie uur per dag kraamzorg. Dit kan in overleg met jou ’s ochtends en/of ’s middags zijn. Bij de minimale kraamzorg ligt het accent op de lichamelijke verzorging van moeder en kind en op voorlichting. De kraamverzorgende verricht geen huishoudelijk werk.

Volledige kraamzorg (standaard)

Afhankelijk van jou persoonlijke (thuis)situatie en hoe de bevalling verloopt, wordt via het Landelijk Indicatieprotocol (LIP) vastgesteld hoeveel uur kraamzorg je mag ontvangen. Het geïndiceerde aantal uren (+/- 45 – 49 uur) wordt verdeeld over 8 dagen kraamzorg. Naast de lichamelijke verzorging van moeder en kind, de observaties, de ondersteuning bij borst- of flesvoeding en de voorlichting, verricht de kraamverzorgende ook huishoudelijke en gezinstaken.

Couveuse nazorg

De zorg voor een couveuse baby is anders dan de zorg voor een op tijd geboren baby. Als jouw kindje in het ziekenhuis ligt, kan jij als ouders met al jouw vragen en onzekerheden in het ziekenhuis terecht. Arons Zorg biedt jou de mogelijkheid tot couveuse nazorg aan om de overgang van ziekenhuis naar huis te vergemakkelijken. Onze speciaal getrainde kraamverzorgende maakt je vertrouwd met de verzorging van je kindje in de thuissituatie. Zij geeft jou praktische tips en adviezen, daarnaast kan jij met al jouw vragen bij haar terecht. Vraag bij Arons Zorg en/of je verzekeraar na of jij in aanmerking komt voor couveuse nazorg.

VIP – Vroegtijdige Inzet Partusassistentie

De kraamverzorgende kan in een vroeg stadium van de bevalling aanwezig zijn om jou zo optimaal mogelijk te begeleiden. Deze vroegtijdige inzet partusassistentie, ofwel VIP, bevordert het normale verloop van de bevalling. Dit doet de kraamverzorgende door middel van emotionele ondersteuning, maar ook door middel van bijvoorbeeld massage of jou te helpen op een positieve manier weeën op te vangen. Onze kraamverzorgenden zijn speciaal opgeleid voor het verlenen van VIP-zorg. Jij kan zelf bepalen of je gebruik wil maken van deze vroegtijdige zorg. Bespreek dit met jouw verloskundige zodat zij weet dat de kraamverzorgende eerder opgeroepen moet worden. Goed om te weten: De zogenaamde VIP-uren worden vergoed door jouw zorgverzekeraar en staan los van de kraamzorguren!

Speerpunten van Arons Zorg

Arons Zorg onderscheidt in haar zorg- en dienstverlening door:

+ Kraamconsulente komt persoonlijk aan huis om je wensen te bespreken
+ Kraamzorg zoals jij dat wenst: persoonlijk, vertrouwd en professioneel
+ Flexibele kraamzorg
+ 1 kraamverzorgende per gezin
+ 24/7 opstart kraamzorg na partusassistentie
+ Gezinsgerichte kraamzorg
+ Eigen thuiszorgwinkel voor het lenen, huren en kopen van zorghulpmiddelen (bijv. borstkolven, rugsteun, enz.)
+ Urengarantie én extra uren kraamzorg mogelijk
+ Borstvoedingscoaches die je adviseren bij de borstvoeding tijdens de kraamperiode
+ Uitgebreid cursusaanbod
+ Alle kraamverzorgenden staan ingeschreven bij Kennis Centrum Kraamzorg
+ Alle kraamverzorgenden hebben het certificaat EHBO voor kinderen behaald

LIP indicatie

Arons Zorg werkt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Op basis van jouw persoonlijke situatie en het verloop van jouw zwangerschap wordt vastgesteld hoeveel uren kraamzorg verleend gaan worden.
Een eerste indicatie wordt vastgesteld tijdens het intakegesprek. Tijdens de kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden. Voor meer informatie over het Landelijke Indicatieprotocol Kraamzorg adviseren wij jou contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Extra uren kraamzorg

Wil jij meer uren kraamzorg ontvangen? Uitbreiding is geen probleem bij Arons Zorg. Neem dan telefonisch contact op met Arons Zorg.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg