Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Corona maatregelen

Arons Zorg doet er alles aan om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Er gelden voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen geen specifieke maatregelen. Op dit moment kunnen wij de kraamzorg leveren zoals wij dat met jou hebben afgesproken. Mocht dit toch wijzigen dan word je daarvan door ons op de hoogte gebracht.

De gezondheid van jou en onze medewerkers is onze hoogste prioriteit. Wij volgen hiervoor nauwlettend de berichtgeving van het RIVM en ondernemen zo nodig actie voor onze klanten en medewerkers. Wij volgen hierin uiteraard de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM, de GGD en Geboortezorg BO.

Maatregelen vanuit Arons Zorg

Preventief werken met mondkapjes

Om zowel jouw veiligheid als die van de kraamverzorgende zo goed mogelijk te waarborgen, werken onze medewerkers voortaan preventief met mondkapjes.

Kraamvisite

Om de kraamverzorgende fit en gezond te houden en de kans op overdracht van het virus zo laag mogelijk te houden, verzoeken wij je om de kraamvisite niet te ontvangen wanneer de kraamverzorgende aan het werk is. Wat wel mag is dat er een vaste bezoeker aanwezig is mits er niet meer dan 2 externe mensen in huis zijn. Houd hierbij rekening met de 1,5 meter afstand en dat de bezoeker klachtenvrij moet zijn. Deze bezoeker moet voorafgaand aan de zorg aangegeven worden. Overige visite mag natuurlijk wel via ‘raamvisite’.

Inzet van onze medewerkers

Indien een kraamverzorgende van Arons Zorg besmet is van het virus dan mag deze medewerker niet werken. Indien een kraamverzorgende verkoudheidsklachten heeft (met uitzondering van koorts) én uit de test blijkt dat ze negatief is, mag de medewerker werken met persoonlijke beschermingsmiddelen. Hiermee conformeren wij ons aan de richtlijnen voor zorgpersoneel. Het is mogelijk dat er piekmomenten in de zorg ontstaan waardoor onze kraamverzorgenden verdeeld worden over alle kraamgezinnen. Indien nodig zal kraamzorg op afstand gegeven worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘beeldbellen/videobellen’. Op deze manier kunnen we iedereen voorzien van de zorg die ze nodig hebben en bieden wij zorg op maat.

Heb je zelf klachten?

Wanneer jijzelf of een van je gezinsleden corona-gerelateerde klachten heeft, meld dit dan op de dag van het integraal huisbezoek (intakegesprek) maar ook bij de inzet van de kraamzorg en aan je verloskundige.

Intakegesprek

Heb jij binnenkort een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis (integraal huisbezoek) met een van onze medewerkers? Dan doen wij het intakegesprek via beeldbellen. Onze intake neemt hiervoor contact met je op.

Bevalling

Tijdens een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling assisteert de kraamverzorgende zoals gebruikelijk de verloskundige.

Leerlingen

Om verspreiding van het virus te beperken, mogen er niet meer dan 2 externe bezoekers in huis aanwezig zijn. Indien de verloskundige én de kraamverzorgende in het gezin zijn, kan er dus geen leerling of stagiaire in de ruimte aanwezig zijn.

Met ontslag uit het ziekenhuis

Ga je in de avond of nacht met ontslag uit het ziekenhuis (tussen 20.00 en 06.00 uur) dan krijg je een folder met richtlijnen mee. Met deze richtlijnen kom je de eerste nacht thuis door. Het betreft een korte samenvatting van de zorg voor jezelf en je baby. Daarnaast hebben wij op onze website interessante videofragmenten beschikbaar m.b.t. het geven van borstvoeding, veilig slapen, handmatig kolven, etc.

Verloskundige

De verloskundige zal, in overleg met de klant en de kraamverzorgende, tijdens het kraambed langskomen voor een huisbezoek. Verder wordt contact met de verloskundige onderhouden door de kraamverzorgende via SMS, Whats app en/of bellen. Bij urgente situaties of vragen kun je altijd je verloskundige bellen.

Thuiszorgwinkel

Voor het lenen, kopen of huren van hulpmiddelen (bijvoorbeeld bedklossen en borstkolf) kun je terecht in onze thuiszorgwinkel. Voor vragen kun je natuurlijk ons altijd even bellen via (073) 631 2342. In de winkel houden we ons aan de hygiënerichtlijnen en de 1,5 meter afstand.

Voorlichtingsfilmpjes bij uitbraak van een virus

Indien er een besmetting van het coronavirus in het gezin is, leveren wij minimale zorg met persoonlijke beschermingsmiddelen, aangevuld met kraamzorg op afstand (beeldbellen). Bekijk hier instructie- en voorlichtingsfilms die in een gesimuleerde setting laten zien hoe te handelen bij een thuisisolatie.

Tips om verspreiding te voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn als volgt:

  • Was je handen regelmatig en/of gebruik hygiënische handgel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna direct weg
  • Houd afstand van mensen die hoesten en/of niezen
  • Geef geen handen (of knuffel bij feliciteren)
  • Ventileer goed alle ruimtes in huis. Luchten doe je bijvoorbeeld door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten.

Vragen?

Heb je vragen over onze kraamzorg en het Coronavirus dan kun je ons telefonisch bereiken op (073) 631 2342.

Twijfel je of je verschijnselen hebt die passen bij het Coronavirus? Bekijk dan eerst de vragen en antwoorden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid19/vragen-antwoorden. Ook is er een landelijk telefoonnummer dat je kunt bellen: 0800 1351. Twijfel je daarna nog? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de GGD.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg