Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

1-3 maanden zwanger

Verloskundige of gynaecoloog

Zodra je weet dat je zwanger bent, is het slim zo snel mogelijk een afspraak te maken met een verloskundige. Arons Zorg heeft een goede samenwerking met verschillende verloskundigenpraktijken in het werkgebied. De eerste afspraak vindt plaats tussen de 8e en 10e week van je zwangerschap. De verloskundige begeleidt de zwangerschap van een gezonde vrouw zonder complicaties. De gynaecoloog begeleidt zwangere vrouwen die behoeften hebben aan specialistische begeleiding, bijvoorbeeld in het geval van een meerlingzwangerschap. Verloskundige of gynaecoloog, beide voeren controles uit, geven jou advies over een gezonde zwangerschap en geven je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Informatie

Op deze website vind je meer informatie over ons kraamzorg- en cursusaanbod. Je kunt ook onze uitgebreide brochures “Informatie rondom de zwangerschap en kraamtijd” en “Cursussen” downloaden.

Aanmelden kraamzorg

Je meldt je aan voor kraamzorg als je ongeveer 8 – 12 weken zwanger bent. Het werkgebied van Arons Zorg is Midden- en Noordoost Brabant en de Bommelerwaard. Indien je twijfelt of Arons Zorg bij jou actief is, neem dan contact op. Je meldt je aan:

Bevestigingsbrief

Nadat je je hebt aangemeld voor kraamzorg van Arons Zorg ontvang je binnen +/- 2 weken een bevestiging van ons. Met deze bevestiging is jouw kraamzorg geregeld!

Verzekeringen

Basisverzekering
Kraamzorg en bevallingsassistentie vallen in Nederland binnen de basis zorgverzekering, waarvoor iedereen in Nederland verplicht verzekerd is via de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat iedere zorgverzekeraar de standaard uren kraamzorg vergoedt.

Eigen bijdrage
Voor kraamzorg geldt een wettelijke eigen bijdrage per kraamzorguur. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de overheid.

Aanvullende verzekering
Heb je naast de basis zorgverzekering een aanvullende zorgverzekering? Dan kan er meer of andere kraamzorg geleverd worden. Voordelen die je kan hebben van een aanvullende zorgverzekering zijn bijvoorbeeld:

De inhoud van de aanvullende zorgverzekering verschilt echter sterk per zorgverzekeraar. Informeer daarom altijd bij jouw zorgverzekeraar naar de vergoedingen en kijk  de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering na.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg