Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Kraamverzorgende Arons Zorg ingeschreven in landelijk kwaliteitsregister

Alle kraamverzorgenden van Arons Zorg hebben zich ingeschreven in het kwaliteitsregister van het landelijk Kenniscentrum Kraamzorg. Arons Zorg is HKZ gecertificeerd. Deze kwaliteitstoets benadrukt de kwaliteit van kraamzorg die Arons Zorg aan haar cliënten biedt.

Kwaliteit door kennis

Het kwaliteitsregister is een online systeem waarin van individuele kraamverzorgenden wordt bijgehouden welke opleiding en bijscholing zij hebben gevolgd. Voorwaarde voor aanmelding en behoud van inschrijving in het kwaliteitsregister is dat kraamverzorgende zich elk jaar laten bijscholen rondom verschillende items op het gebied van  kraamzorg. Onderwerpen van scholingen zijn o.a. EHBO voor kinderen, acute verloskunde en borstvoeding. Door het volgen van cursussen kunnen kraamverzorgenden punten behalen. Het totaal aantal behaalde punten bepaalt of de kraamverzorgende in het kwaliteitsregister kan blijven. Op deze manier kan objectief worden vastgesteld of kraamverzorgenden voldoende gekwalificeerd zijn voor het vak kraamzorg. Daarmee kan de kraamverzorgende niet alleen op persoonlijke en betrokken manier kraamzorg geven, maar staat ook vast dat zij kwalitatief en professioneel te werk gaat.

Kenniscentrum Kraamzorg

Zowel het Kenniscentrum Kraamzorg als Arons Zorg zijn van mening dat kraamzorg onmisbaar is in de Nederlandse geboortezorg. De kraamzorg zorgt er eveneens voor dat de moeder in een huiselijke, vertrouwde sfeer kan bevallen. Toch wordt de kraamzorg bij het maken van beleid over geboortezorg niet altijd voldoende betrokken, aldus het Kenniscentrum. Daarin willen zij verandering brengen. Dit doen zij door middel van professionalisering en profilering van de kraamzorgsector in het netwerk geboortezorg. Het inschrijven van kraamverzorgenden in een kwaliteitsregister is hiervan een wezenlijk onderdeel.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg