Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Borstvoeding doe je samen!

‘Borstvoeding doe je samen’ is dit jaar het thema van de Wereld Borstvoeding Week (30 september t/m 6 oktober 2013). Dagelijkse steun aan de borstvoedende moeder, thuis én in haar omgeving, is namelijk de sleutel tot een succesvolle borstvoedingsperiode.

(onder)steunen borstvoeding essentieel

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week 2008 stonden de zogenaamde Aanmoediging Cirkels centraal. De aanwezigheid van steun vanuit Familie en sociaal netwerk, Gezondheidszorg, Werk, Overheid en wet en Reactie op crisis en nood, hebben niet alleen een positieve invloed op de beslissing om borstvoeding te gaan geven. Het vormt tevens een vitale basis voor moeders om hun baby te voeden.

Partner heeft coachende rol

Steun vanuit de sociale omgeving van de moeder geeft kracht en vertrouwen. In het bijzonder de directe steun van de partner is een belangrijke factor bij het continueren van de borstvoeding, óók na de eerste weken en maanden. Partners zijn dan ook van harte welkom bij de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ die Arons Zorg het hele jaar door organiseert. Tijdens deze cursus wordt o.a. ingegaan op de coachende rol die de partner heeft tijdens de borstvoedingsperiode. Veel partners hebben het gevoel dat zij aan de zijlijn staan. Echter met een goede coach aan de zijde van de moeder wordt de kans op een geslaagde borstvoedingsperiode vele malen groter.

Gratis lactatiekundig advies

Borstvoeding verdient ook steun vanuit de gezondheidszorg. Niet voor niets biedt Arons Zorg gratis lactatiekundig advies aan voor haar cliënten tijdens de kraamperiode. Maar ook na deze periode kunnen jonge, borstvoedinggevende moeders bij de lactatiekundige van Arons Zorg terecht voor begeleiding en ondersteuning. U kunt de lactatiekundige benaderen voor een telefonisch consult, een spreekuurconsult of een huisbezoek. Tevens biedt Arons Zorg online advies via de speciale website Advies Borstvoeding en staat deze maand onze Facebook pagina in het teken van borstvoeding geven. Samen zorgen we ervoor dat uw borstvoedingsperiode prettig verloopt.

‘Boobytag’ actie

In het kader van het thema ‘Borstvoeding support’ deelt Arons Zorg de gehele maand oktober ‘gratis ‘boobytag’ uit aan borstvoedinggevende cliënten, klanten van het servicepunt en deelnemers aan de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’*. Dit handige (geheugen)steuntje maakt het geven van borstvoeding nog wat makkelijker.

*zolang de voorraad strekt

 

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg