Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baby’s van 3 maanden horen al emoties

Baby’s van drie maanden oud, veel eerder dan tot nu toe werd gedacht, kunnen al emoties in de stem van mensen herkennen. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Al langer was het bekend dat kinderen op jonge leeftijd in staat zijn emoties te herkennen, maar tot nu toe was het onduidelijk op welke leeftijd precies. Nu blijken ze dat dus al bij drie maanden te kunnen.

Voor het onderzoek werd een fMRI-scan gemaakt van de hersenen van 21 slapende baby’s terwijl ze verschillende geluiden lieten horen. Variërend van het geluid van een lach, een huilend persoon en achtergrondgeluiden zoals het stromen van water en speelgoed.

Wanneer de baby’s een stem hoorden, werd een deel van de hersenen, de temporale cortex geactiveerd, hetzelfde deel als bij volwassenen als die een stem horen.

De hersenen van de baby’s reageerden sterk op negatieve of verdrietige geluiden, maar maakte geen onderscheid tussen neutrale en tevreden geluiden.

De onderzoekers hopen dat de uitkomsten van de studie hen in staat zal stellen om de processen in autistische en niet-autistische hersenen te vergelijken. Zo hopen ze er achter te komen waar het fout gaat in de hersenen.

Ook willen ze de hersenen van baby’s scannen die meer kans hebben op het ontwikkelen van autisme, zoals bijvoorbeeld kinderen die een broer of zus hebben met de aandoening.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg