Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Baby herkent lettergrepen al voor geboorte

Een baby kan voor de geboorte al onderscheid maken tussen verschillende lettergrepen. Dat hebben Franse wetenschappers aangetoond.

Baby’s die tot drie maanden te vroeg zijn geboren, vertonen reacties in hun hersenen die erop wijzen dat ze lettergrepen herkennen. Ook kunnen ze al onderscheid maken tussen mannelijke en vrouwelijke stemmen. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Picardie Jules Verne in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

De uitkomsten van het onderzoek zijn opmerkelijk, omdat het brein van te vroeg geboren baby’s nog onvolgroeid is. Ook is de zenuwverbinding tussen de oren en de hersenen nog niet volledig tot stand gekomen.

Te vroeg

Bij het onderzoek maakten de wetenschappers hersenscans bij twaalf prematuur geboren baby’s, terwijl er stemgeluiden werden afgespeeld. Uit het patroon van hersenactiviteit bleek dat de kinderen al onderscheid maakten tussen de lettergrepen ‘ba’ en ‘ja’. Ook vertoonden de baby’s specifieke reacties bij het horen van een mannelijke en een vrouwelijke stem.

Volgens de wetenschappers suggereert het onderzoek dat de linguïstische verbindingen in het brein zich al voor de geboorte ontwikkelen en dat een deel van het menselijk taalvermogen dus is aangeboren.

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg