Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Arons Zorg geslaagd voor hercertificering HKZ

Begin juli heeft Arons Zorg kraam- en thuiszorg de HKZ-hercertificering met succes doorlopen en behoudt daarmee het HKZ-certificaat voor drie jaar. De externe auditoren van DNV toetsten of Arons Zorg onveranderlijk een constante kwaliteit van zorg levert en of deze voldoet aan de gestelde eisen van het HKZ-keurmerk.

Veiligheid staat voorop

Complimenten werden gegeven voor de aandacht rondom het thema ‘veiligheid’. Alle medewerkers van Arons Zorg kraam- en thuiszorg hebben de training ‘Veilig werken in de zorg’ gevolgd. Deze scholing biedt handvaten voor de bewustwording van veilige zorg en mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Daarnaast constateerden de auditoren dat de zorgdossiers van cliënten zorgvuldig en volledig worden bijgehouden waardoor het overdragen van zorg gemakkelijker en veiliger verloopt.

Integrale geboortezorg

Als één van de sterke punten werd ook de verworven plek van Arons Zorg in de integrale keten genoemd. In de geboortezorg wordt in toenemende mate samengewerkt op regionaal niveau. Op deze manier wordt een duurzame en efficiënte samenwerking gevormd tussen de verschillende professionals in de geboortezorg, waarbij de zwangere gedurende het gehele zorgproces centraal staat.

Goede match

De auditoren viel tevens op dat er goede matches worden gemaakt wanneer het gaat om het koppelen van een vaste huishoudelijke hulp aan een (nieuwe) cliënt. Het klikt vrijwel altijd tussen medewerkers en cliënten Hulp bij het Huishouden. Dit komt de kwaliteit van de zorg en de tevredenheid van de cliënten ten goede.

Zorg kan altijd beter

Ondanks dit mooie resultaat blijven wij werken aan het verbeteren van onze zorg- en dienstverlening. In het zorgdossier zal meer aandacht worden geschonken aan de ondersteuning door de mantelzorger. De mantelzorger gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het zorgproces rondom de cliënt. Door de activiteiten van de mantelzorger te beschrijven, wordt de rolverdeling tussen de professionals en de mantelzorger veel duidelijker.

HKZ

Arons Zorg kraam- en thuiszorg is sinds 2005 in het bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Jaarlijks vindt er een periodieke audit plaats en iedere drie jaar volgt een hercertificering. Cliënten van Arons Zorg kraam- en thuiszorg kunnen ervan uitgaan dat de zorg en diensten die zij bij Arons Zorg kraam- en thuiszorg afnemen van hoogwaardige kwaliteit zijn en worden geleverd door deskundig personeel. Het is goed dat dit nogmaals bevestigd is door de HKZ-commissie.

Arons Zorg kraam- en thuiszorg is trots op haar medewerkers die dit mooie resultaat mede mogelijk hebben gemaakt!

Beleef kraamzorg van Arons Zorg

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! Arons Zorg is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van Arons Zorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van Arons Zorg! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij Arons Zorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Biedt Arons Zorg ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied Arons Zorg