Hoelang heb je recht op kraamzorg?

Hoelang je recht hebt op kraamzorg is per gezin verschillend. Dit is afhankelijk van je persoonlijke (thuis)situatie en hoe de bevalling verloopt. Tijdens deze spannende periode is het fijn om te weten waar je recht op hebt. Maar waar kun je rekening mee houden?

LIP indicatie

Arons Zorg werkt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Op basis van je persoonlijke situatie en het verloop van je zwangerschap wordt vastgesteld hoelang je recht hebt op kraamzorg. Het geïndiceerde aantal uren (+/-45-49) uur wordt verdeeld over 8 dagen kraamzorg. Tijdens je intakegesprek wordt een eerste indicatie vastgesteld. Gedurende je kraamtijd kan een herindicatie plaatsvinden zodat onze kraamverzorgenden er alles aan kunnen doen om deze periode zo prettig mogelijk te laten verlopen.

VIP – Vroegtijdige Inzet Partusassistentie

Onze kraamverzorgende proberen zoveel als mogelijk aan je behoefte en wensen te voldoen, daarom bieden we ook Vroegtijdige Inzet Partusassistentie (VIP). Dit houdt in dat we al vroeg tijdens de bevalling aanwezig zijn om je de beste ondersteuning te bieden. De VIP helpt bij het bevorderen van een natuurlijk verloop van de bevalling. De kraamverzorgende biedt niet alleen emotionele steun, maar helpt ook bij het vinden van comfortabele posities om de weeën effectiever op te vangen. Al onze kraamverzorgenden zijn speciaal getraind om deze VIP-zorg te leveren. Jij kunt zelf beslissen of je deze service wilt gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat de uren voor VIP-zorg door je zorgverzekeraar worden vergoed en niet worden afgetrokken van je reguliere kraamzorguren.

Extra uren kraamzorg bij Arons Zorg

Heb je behoefte aan meer uren kraamzorg? Bij Arons Zorg bieden wij kraamzorg op maat en is er de mogelijkheid om de kraamzorguren uit te breiden. Door contact met ons op te nemen bespreken we graag met je hoeveel uur we extra kunnen bieden. 

Samen zorgen we voor een onvergetelijke start

Wij staan klaar om jou en je gezin te ondersteunen, vanaf de zwangerschap tot aan de kraamtijd en daarna. Wil je meer weten over hoelang je recht hebt op kraamzorg? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons samen werken aan een liefdevolle kraamtijd waar jullie met warme herinneringen op terug kunnen kijken.

Kraamzorg in de zomerperiode

Op dit moment is er een personeelstekort in de kraamzorg. Dit betekent dat je misschien minder kraamzorg krijgt dan gebruikelijk. We proberen in deze situatie zoveel als mogelijk aan jouw behoeften en wensen te voldoen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op of lees hier meer. 

icon

Uitgelicht