Blog: ‘Het zijn de kleine dingen die het verschil maken’

Ook bij de Kraamzorg is het in deze tijd alle hens aan dek. Corona, de maatregelen, de lockdown, alles bij elkaar kan dit ervoor zorgen dat gezinnen die een kindje hebben gekregen, de kraamtijd niet op een ‘normale’ manier beleven. Eén van onze kraamverzorgende, Peet de Jong, kijkt niet naar wat er niet kan, maar juist naar wat er wél kan!

Het zijn namelijk de kleine dingen die het verschil maken,’ vertelt Peet de Jong, kraamverzorgende bij Arons Zorg

icon

Voor de families die nu niet op bezoek kunnen komen maakt ze mini fotoshoots na het eerste badje en foto’s van het hele gezin; ‘Om te delen met de familie.’ Ook verlengt ze haar werkdag om op die manier extra tijd te hebben voor een moeder die wat extra vertrouwen nodig heeft bij het geven van borstvoeding. En ook al is dit niet de gewoonte, soms appt Peet ’s avonds nog extra informatie aan de kersverse ouders. Peet vertelt: ‘De moeder was daar zo blij mee. Ze heeft het tegen iedereen gezegd hoe fijn het was dat ik nog even appte met informatie over handmatig kolven. Dat is voor mij zorg op maat!’ De grootste beloning in haar werk is voor Peet om een kersverse moeder stralend en vol vertrouwen achter te laten.

Voor de kraamzorg is het zeker in deze tijd een moment van gewoon doorgaan met zorg verlenen in alle gekte van corona, de lockdown, de rellen en de sneeuw. Het is belangrijk om je altijd te realiseren hoe vreselijk ongezellig zwanger zijn nu kan zijn omdat je het maar beperkt kunt delen. Dus zet Peet met liefde nog maar een tandje bij en probeert wat extra’s te doen waar het kan zoals extra eten koken, beeldbellen met opa en oma uit een ander land die niet kunnen komen bij eerste kleinkind en het maken van mini-fotoshoots. Vaak kan er geen familie of vrienden langskomen dus moeten wij die extra warmte geven die zij missen. En dat maakt het verschil!

Uitgelicht